
Jedlé rostliny z přírody /2. vydání
LÁNSKÁ DAGMAR, ŽILÁK PAVEL
- Rok vydání
- 2021
- Nakladatelství
- Aventinum
- ISBN
- 978-80-7442-127-3
- EAN
- 9788074421273
I když nelze popřít, že šlechtěné odrůdy zeleniny a ovoce jsou vzhledově lákavější, chutnější a dosažitelnější, stále roste počet zájemců o využití planých rostlin k přípravě pokrmů. Jako přírodní produkty, často s vyšším obsahem vitamínů nežli kulturní odrůdy, mívají i více nerostných látek, bohatou paletu stopových prvků a dalších specifických látek s vysokou biologickou účinností a mnohdy i léčebným účinkem. V knize jsou kromě popisu, výskytu a využití jednotlivých druhů jedlých rostlin i recepty na jídla vhodná pro běžné i slavnostnější příležitosti.
Související
-
Academia
Atlas vybraných druhů padlí (řád erysiphales) v České republice
Běžně
320 Kč256 KčSkladem